För att lyckas som webbutvecklare är det viktigt att kunna arbeta med olika tekniker och plattformar. Det finns många olika vägar att gå när man kommer igång, från front-end utveckling till back-end. Oavsett om du är ny på området eller ett erfaret proffs finns det resurser och gemenskaper som kan hjälpa dig att lära dig hur man gör.

Webbutveckling är processen att skapa och bygga webbplatser, liksom webbapplikationer. Denna typ av utveckling omfattar tekniska element som programmering och konfiguration av nätverkssäkerhet. Den omfattar också kreativa aspekter som design av användarupplevelser (UX). Under utvecklingsprocessen träffar webbutvecklare sina kunder för att förstå deras mål och syften.

Baksidan av en webbplats är lika viktig som designen på framsidan. Baksidan består av databaser som organiserar, lagrar och bearbetar data. Dessa databaser kommunicerar med front-end via en server, som är ett hård- och mjukvarusystem som fungerar som en mellanhand mellan databasen och webbläsaren. När en webbläsare gör en förfrågan till en webbplats talar den om detta för servern, som vet hur den ska hämta den information den behöver.

Frontenden av webbutvecklingen innebär att man utformar webbplatsens layout, logotyper, färger, typsnitt och andra estetiska egenskaper. Kunden kan tillhandahålla en logotyp eller design, eller välja att acceptera webbutvecklingsteamets rekommendationer. När kunden och webbutvecklaren väl har kommit överens om en layout kommer front-end-teamet att lägga in platshållande innehåll.

Kurser i webbutveckling

Om du är intresserad av att bli webbutvecklare kan kurser i webbutveckling vara ett bra sätt att lära sig de färdigheter som krävs för att bygga webbplatser. Dessa kurser är utformade för att lära dig de grundläggande färdigheterna i HTML, CSS och JavaScript. Dessa språk gör det möjligt för dig att bygga ett brett utbud av webbapplikationer, inklusive mobilapplikationer.

En bra kurs täcker alla grunderna i HTML, inklusive hur man använder syntaxen för olika taggar. Den kommer också att täcka datastrukturer och hur man använder CSS för att skapa interaktiva webbapplikationer. Den kommer också att lära dig om webbtillgänglighet, ett ämne som ofta förbises i kurser i webbutveckling. Du kommer också att lära dig om olika webbtekniker, som CSS3, Python och JavaScript, som är användbara för modern webbutveckling.

En del kurser i webbutveckling erbjuds online, och de ger studenterna flexibilitet att arbeta med uppgifter och läroböcker i sin egen takt. Vanligtvis är online-kurser utformade för personer med tidigare erfarenhet av programvaruteknik eller programmering. Onlinekurser omfattar också ämnen som att hantera opålitlig trafik och hantera säkerhet. Vissa onlinekurser lär dig också hur man skapar användarvänliga webbplatser. Det är dock inte nödvändigt att ha studerat datavetenskap för att bli webbutvecklare.

Om du inte är intresserad av att delta i ett bootcamp för webbutveckling kan du använda Khan Academys kostnadsfria kurs som täcker begrepp på hög nivå. Kursen är perfekt för nybörjare som inte har tid eller pengar för en fullständig kurs. Den lär dig grunderna i HTML, CSS, MySQL och kodning och täcker även speldesign och ritning. Det är ett stort första steg för att lära sig grunderna i webbutveckling. En annan stor fördel med denna kurs är att den är självstyrande, vilket gör den till den perfekta kursen för upptagna yrkesverksamma.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Vwebbapplikationsutveckling är processen att skapa en webbapplikation som löser ett affärsproblem. De första stegen omfattar utformning av ett arbetsflöde och prototypning av applikationen. Prototypning innebär att man bygger en funktionell, men ofullständig applikation som hjälper till att visualisera hur den färdiga produkten kommer att se ut. Prototyperna, som ofta kallas MVP (minimum viable product), ska vara tillräckligt imponerande för att validera projektet och locka till sig potentiella kunder.

En webbapplikation bör ha en tydligt definierad uppsättning nyckelfunktioner. Detta kan hjälpa utvecklarna att fokusera på att utveckla den bästa möjliga versionen av appen. Till exempel bör appen kunna interagera med olika datakällor. En utvecklare bör också vara bekant med olika ramverk och tekniker för back-end som kan underlätta utvecklingsprocessen.

Webbapplikationer kan nås från vilken webbläsare som helst, vilket gör dem till en flexibel och mångsidig lösning för ett företag. De är också plattformsoberoende och kan användas av kunder och anställda med olika enheter. De har dock sina begränsningar. Därför är webbapplikationer inte lämpliga att använda på alla plattformar. Beroende på plattformen kanske webbappar inte kan få tillgång till vissa hårdvarufunktioner, inklusive mikrofoner och kameror. Dessutom kommer de inte att kunna interagera med vissa konfigurations- och OS-funktioner. Till exempel fungerar push-notiser på olika sätt på olika plattformar och kommer att vara svårare att implementera.

Under utvecklingsprocessen för webbapplikationer övervakas och testas projektet noga av ett kvalitetssäkringsteam för att se till att allt fungerar korrekt. Under testprocessen utför utvecklarna olika tester, såsom kodning, användbarhet och kompatibilitet. Webbapplikationen testas också för buggar och andra problem som kan uppstå under användningen.

Fördelar med PHP-webbutveckling

PHP är ett kraftfullt språk för webbutveckling som är inbäddat i HTML. Dess flexibilitet gör det till en idealisk plattform för att bygga en rad komplexa system, från enkla webbplatser till virtuella butiker och onlinehanteringssystem. PHP kan man lära sig genom utbildningsmaterial, projekt och kontakt med andra PHP-utvecklare. Oavsett om du söker ett jobb inom webbutveckling eller om du bara vill finslipa dina kunskaper är PHP ett utmärkt val.

PHP är också ett programmeringsspråk med öppen källkod, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för licensavgifter och kan använda det när som helst. Dessutom är detta språk extremt flexibelt, vilket gör att du kan ändra koden när som helst. Som ett resultat av detta kan du skapa och modifiera vilken produkt som helst på det sätt du vill ha den.

PHP är ett av de mest populära språken för webbutveckling. Det är ett kraftfullt skriptspråk på serversidan som är kompatibelt med nästan alla operativsystem, inklusive Windows. Dessutom integreras PHP sömlöst med Apache- och MySQL-servrar, vilket gör det till ett utmärkt val för alla webbutvecklingsuppgifter. Det kan användas för alla typer av webbplatser.

En annan fördel med PHP-webbutveckling är dess kostnadseffektivitet. PHP är ett gratis språk, och de flesta av de verktyg som används för att bygga webbplatser med hjälp av det finns gratis tillgängliga hos olika webbhotell.

Hur man blir en WordPress-utvecklare

WordPress är ett innehållshanteringssystem med öppen källkod som har blivit ett av de mest populära sätten att bygga kvalitetswebbplatser. WordPress-utveckling innebär att bygga och underhålla WordPress-webbplatser. WordPress används för närvarande av över 708 miljoner webbplatser och laddas ner mer än två miljoner gånger per år. Det utformades ursprungligen för onlinepublicering och bloggande, men det kan modifieras för att skapa olika typer av webbplatser.

För att bli WordPress-utvecklare bör du först lära dig några webbtekniker. PHP, till exempel, är det huvudsakliga skriptspråket för WordPress. Det använder MySQL som backend-databas. PHP används för att skapa teman och plugins och används också för att hantera användarkonton och andra funktioner i CMS:et. När du behärskar dessa två segment kan du gå vidare till andra kodningsspråk.

Om du föredrar att arbeta som frilansare kan du överväga att registrera dig på frilansplattformar som Codeable. Denna plattform gör det möjligt för utvecklare att annonsera sina färdigheter och få betalt för projekt. Företagare kan sedan anlita dessa frilansare för olika typer av projekt. Ett annat bra alternativ är Upwork, som kopplar samman privatpersoner med frilansande talanger. Detta nätverk kan hjälpa dig att hitta erfarna WordPress-utvecklare. Dessutom erbjuder Upwork möjligheten att boka en WordPress-utvecklare på nytt.

När du börjar utveckla en WordPress-webbplats bör du ställa in din utvecklingsmiljö. Detta kommer att effektivisera utvecklingsprocessen och ge dig en bättre slutprodukt. Denna miljö gör det möjligt för dig att lagra dina centrala WordPress-filer, plugins och teman, och låter dig testa dina ändringar omedelbart. Miljön ser ut som vilken annan webbplats som helst, och den kommer att kalla in filer från din lokala dator.