Om du har en katt som husdjur bör du överväga att skaffa en sjukförsäkring för katter. Veterinärräkningar kan bli ganska dyra och en kattförsäkring kan hjälpa dig att hålla dessa kostnader under kontroll. Du kan välja mellan tre olika typer av försäkringar, beroende på dina behov och din budget.

Det billigaste alternativet är den rena olycksfallsförsäkringen, som betalar för skaderelaterade kostnader men inte täcker sjukdom eller andra tillstånd. Att köpa en mer omfattande försäkring kan vara värt kostnaden, men den täcker inte alltid alla kostnader för en sjukdom eller olycka.

Vissa försäkringsbolag erbjuder täckning för vissa tillstånd, inklusive ärftliga sjukdomar och beteendeproblem. Kontrollera om dessa tillstånd täcks, och var inte rädd för att fråga om eventuella ålders- eller rasrelaterade begränsningar. De flesta försäkringar erbjuder återbetalningsgarantier eller en “ångerperiod” i vissa stater. Denna period ger dig chansen att få full återbetalning om du inte gillar täckningen. Många planer erbjuder också flexibla betalningsplaner.

Det är inte svårt att välja en plan som täcker sjukdom om du har en förståelse för hur man jämför dem. Vissa planer täcker akutvård, diagnostiska tester och specialistbesök. Du kan också välja en självrisk för täckningen och välja mellan återbetalningsprocent på 70, 80 eller 90 % av täckta räkningar. Du kan läsa försäkringsvillkoren innan du köper en försäkring för att få veta mer om vad din katt täcks av. När du har bestämt dig för vilken täckningsnivå du behöver kan du jämföra flera försäkringar på några minuter.

Läsa den här artikeln